Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο "Μετάλογος" το περιοδικό της Συστημικής Εταιρείας Βορ. Ελλάδος γίνεται ηλεκτρονικός

Μετά από δέκα χρόνια πετυχημένης έντυπης κυκλοφορίας, ο Μετάλογος αποκτά ηλεκτρονική μορφή περνώντας σε μια νέα εποχή.

Καθώς η μορφή είναι αλληλένδετη με το περιεχόμενο και το περιεχόμενο με τη μορφή, ο ηλεκτρονικός Μετάλογος αναγκαστικά παρουσιάζει αλλαγές τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη μορφή, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί κάποια βασικά χαρακτηριστικά του.

Ο Μετάλογος εξακολουθεί να είναι το εξαμηνιαίο περιοδικό της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, των οικογενειακών θεραπευτών της Βορείου Ελλάδος. Συνεχίζει να επικεντρώνεται στις Συστημικές Προσεγγίσεις και τις μετεξελίξεις τους και να προσανατολίζεται στην ψυχοθεραπεία, την κλινική πρακτική και τη σύνδεσή τους με τη θεωρία.


Η ηλεκτρονική μορφή δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες σε σύγκριση με την έντυπη μορφή, και ο Μετάλογος, παίρνοντας υπόψη του και τις ιδέες που εκφράστηκαν στο πλαίσιο της εορταστικής Διημερίδας για τα 10 χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2012, διανοίγει το πεδίο της αλληλεπίδρασης με νέους τρόπους επικοινωνίας.

Έτσι, υπάρχει δυνατότητα κριτικής και σχολίων σε κάθε περιεχόμενο, κείμενο ή βίντεο, καθώς και δημοσίευσης ποικίλων μορφών έκφρασης, όπως κειμένων, βίντεο ή έργων τέχνης. Περισσότερες οδηγίες γενικά για τα Σχόλια.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επιλογής των συγγραφέων σχετικά με την υποβολή των κειμένων τους στους κριτές του Μεταλόγου ή όχι. Δηλαδή, οι συγγραφείς και οι δημιουργοί θα πρέπει να δηλώνουν αν επιθυμούν η εργασία τους να υπόκειται στην διαδικασία “τυφλής” κριτικής από δύο ανεξάρτητους κριτές του περιοδικού και της φιλολογικής επιμέλειας από τη φιλόλογο επιμελήτρια του Μεταλόγου - επιτρέποντας έτσι στο περιοδικό να διατηρήσει τo status του ISSN και διατηρώντας οι ίδιοι/ες τα όποια πλεονεκτήματα μιας τέτοιας “επίσημης” δημοσίευσης των κειμένων τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν οι συγγραφείς / δημιουργοί δεν επιθυμούν να ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία, τα κείμενα ή τα βίντεό τους, αφού γίνει μια αδρή εκτίμηση από τη Συντακτική Επιτροπή ως προς την εναρμόνισή τους με το πλαίσιο του Μεταλόγου και τον όλο προγραμματισμό του περιοδικού, θα αναρτώνται στο Blog του Μεταλόγου (με ευθύνη και επιμέλεια των συγγραφέων /δημιουργών τους), όπου και θα προσκαλείται η κριτική και η συζήτησή τους μεταξύ των αναγνωστών του Μεταλόγου.

Ας σημειωθεί ότι κριτήρια που χρησιμοποιούν οι κριτές του περιοδικού είναι αναρτημένα.

Επιπλέον, στο Blog του Μεταλόγου, κατά καιρούς θα διοργανώνονται Θεματικές Συζητήσεις, μεταξύ συνδρομητών του Μεταλόγου, με αφορμή κάποιο κείμενο ή βίντεο ή ένα θέμα-ερώτηση. Οι Θεματικές Συζητήσεις θα ανακοινώνονται έγκαιρα, θα υπάρχει λίστα συμμετοχής, θα έχουν δύο συντονιστές/τριες και προκαθορισμένη διάρκεια.

Φυσικά, λόγω της τρομερής πολυπλοκότητας του κυβερνοχώρου και των άπειρων δυνατοτήτων, παρακαλούνται όσοι/ες συμμετέχουν να φροντίζουν ώστε σε όλες τις περιπτώσεις να ισχύουν οι όροι σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, των πνευματικών δικαιωμάτων, της αποφυγής προσβλητικών εκφράσεων κτλ.

Με άλλα λόγια, ελάτε να συνδιαμορφώσουμε τον νέο Μεταλόγο
ανταλάσσοντας ιδέες και γνώμες
και να απολαύσουμε μια ουσιαστική και δημιουργική συζήτηση!

http://www.metalogos-systemic-therapy-journal.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου