Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μαθήματα δημιουργικής γραφής για παιδιά ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη

 
Όλο και περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να εκφραστούν κι ακόμη περισσότερο να γράψουν. Κι όμως η γραφή θα μπορούσε να γίνει ένα δημιουργικό ταξίδι, αρκεί να δώσουμε το χώρο στα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους. Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος και η εικαστικός Στεφανία Βελδεμίρη σκεφτήκαν λοιπόν να δώσουν στα παιδιά, τα κατάλληλα ερεθίσματα μέσα από ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής που θα τα κατευθύνει στα πρώτα τους βήματα. Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος με την ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη χρησιμοποιώντας ζωγραφιές, ήχους, λέξεις, αντικείμενα, αλλά και μια μαγική τράπουλα βοηθούν τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και  τη φαντασία τους στο χαρτί και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί που αναπτύσσει δημιουργικά τη γραφή του  και μπορεί να ταξινομήσει και να εκφράσει τις σκέψεις του βελτιώνει σημαντικά και τις σχολικές του επιδόσεις.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, θα γίνουν δύο δίωρα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, από την εικαστικό-ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη και τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο στο “εργαστήρι” Ανδρέου Δημητρίου 12, στις Συκιές (Θεσσαλονίκη 55526):

1) Για παιδιά 9- 14 ετών: "Δημιουργική γραφή για παιδιά"
(ώρα 2μμ - 4μμ)
2)  Για παιδιά μέχρι και 8 ετών: "Φτιάχνοντας τα δικά μας παραμύθια"
(ώρα 11πμ - 1μμ)
3) Για παιδιά 9- 14 ετών: "Δημιουργική γραφή για παιδιά"
(ώρα 5.30-7.30μ.μ)
και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου:
4) Για παιδιά 9- 14 ετών: "Δημιουργική γραφή για παιδιά"
(ώρα 6-8 μ.μ)
Ειδικά για τα σεμινάρια, ο Κώστας Στοφόρος θα μας δείξει πως παίζεται η μαγική τράπουλα των παραμυθιών αλλά και πως μπορούμε να αλλάξουμε τα φώτα στα κλασσικά εικονογραφημένα!



Θα είμαστε εκεί μαζί, με την "παραμυθοκουζίνα", τη μαγική τράπουλα, με κόμικς, με μπογιές και χαρτιά, με παράξενα αντικείμενα, έτοιμοι να γεμίσουμε τον κόσμο... παραμύθια!

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

2310-247570/ 6976432625,

ΥΓ: Παρακαλούμε να κλείσετε εγκαίρως θέση γιατί ο αριθμός των παιδιών θα είναι περιορισμένος
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα blog
http://paramithokouzina.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.htmlhttp://paramithokouzina.blogspot.com/2011/11/blog-post_8890.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου